Vaccinaties hond

Puppen worden gevaccineerd op 6-7 weken in het nest, en daarna op 9 en 12 weken.

Deze basis vaccinatie is voor parvo , hondeziekte, HCC (leverziekte), leptospiraose (weil), parainfluenza en bordetella (kennelhoest). Deze vaccinatie wordt na een jaar herhaald.

Daarna wordt er gekeken wat uw hond nodig heeft.

Als uw hond in pension gaat is de kennelhoest enting (neusdruppel enting tegen bordetella) vaak verplicht.

Voor hondeziekte , parvo en leverziekte is ook een test beschikbaar om te zien of uw hond nog voldoende afweerstoffen in het bloed heeft om de vaccinatie nog uit te stellen. Deze vaccinatie titer test kunnen wij ook voor u uitvoeren, in de volksmond “titeren” genoemd. De uitslag van deze test wordt ook in het vaccinatieboekje genoteerd.

Indien uw hond naar het buitenland gaat, dient deze gevaccineerd worden tegen rabies. Deze vaccinatie is 3 jaar geldig.

Sinds kort is er ook een goede vaccinatie tegen de ziekte van Lyme, die door teken overgebracht wordt. Deze vaccinatie voorkomt dat de teek de borrelia bacterie overbrengt op zijn gastheer.

Vaccinatie kat

Kittens worden op 9 en 12 weken gevaccineerd tegen katte- en niesziekte. Na een jaar moet deze enting herhaald worden. Daarna wordt gekeken wat uw kat nodig heeft aan vaccinaties.

Voor katten die in pension gaan is een bordetella neusdruppel enting vaak verplicht.

Voor de kat zijn nog geen vaccinatie titer test beschikbaar.

Gezondheidscheck

Bij de vaccinatie hoort ook een algehele gezondheidscontrole.

Immers, je kunt alleen gezonde dieren vaccineren.

Daarnaast wordt het dier gewogen en wordt er gekeken hoe het met het gebit is, of het dier geen hartruisje ontwikkelt, controle op eventuele parasieten, te lange nagels, etc..